Ta hjälp av AI för att skapa din egen hemsida
Skapa din egen hemsida med hjälp av AI
Nästa steg blir att skapa en egen webbplats för min verksamhet, För det behöver jag ett domännamn. Jag vänder mig ännu en gång till ChatGPT för att få lite hjälp. Jag har genom åren byggt ett 20-tal egna webbplatser, till exempel www.tipsom.se, www.arkitektgunilla.se och www.hyra-antibes.com så jag vet vilket jobb det kan innebära. Man ska välja ett bra domännamn, ett bra tema, skriva inledande texter och naturligtvis fylla webbplatsen med intressant innehåll i form av olika inlägg. Dessutom bör allt som skrivs på min webbsida vara sökmotoroptimerat så att de som surfar runt på nätet hittar och återkommer till min sida. I alla dessa moment kan jag numera ta hjälp av AI och jag kommer i detta kapitel visa hur det kan gå till.
Jag ger ChatGPT följande uppdrag:
”Föreslå ett domännamn som är lätt att komma ihåg och som passar för den svenska marknaden. Webbsidan skall användas för att marknadsföra webbkurser som har en tydlig strategi för feedback till kursdeltagarna.”
ChatGPT svarar mig så här
Här är några förslag på domännamn som kan passa för en webbplats som marknadsför webbkurser med fokus på feedback:
feedbackkurs.se
feedbackstrategi.se
kursfeedback.se
feedbackpedagogik.se
feedbackcoach.se
feedbackguiden.se
feedbackakademin.se
feedbackmastery.se
kursutveckling.se
utbildningsfeedback.se
För att välja det bästa domännamnet bör man tänka på enkelt uttal, lätt stavning, lätt att komma ihåg och också se till att det inte redan används av någon annan.
Jag väljer ut några av de föreslagna domännamnen och går in på nätet för att kontrollera vilka av dessa som är lediga.
Därefter ett det dags att välja tema för webbsidan. Även inför ett sådant val kan jag få hjälp av AI:
Jag ställer följande fråga till ChatGPT:
”Vilka är de viktigaste aspekterna som jag ska tänka på när jag väljer tema för en webbsida där jag marknadsför webbkurser som har en tydlig strategi för feedback till kursdeltagarna?”
ChatGPT är lika hjälpsam som vanligt och svarar mig enligt följande:
När du väljer ett tema för din webbplats som marknadsför webbkurser med en tydlig strategi för feedback till kursdeltagarna bör du tänka på följande aspekter:
Anpassning: Välj ett tema som är lätt att anpassa till dina behov och som ger dig möjlighet att visa dina webbkurser och feedbackstrategier på ett övertygande sätt. Se till att temat tillåter anpassning av färger, typsnitt och layout.
Responsiv design: Det är viktigt att ha en webbplats som ser bra ut och fungerar bra på alla enheter. Välj därför ett tema som har responsiv design och som anpassar sig till olika skärmstorlekar.
Enkel navigering: Ditt tema bör ha en enkel navigering som gör det lätt för besökarna att hitta det de söker efter. Se till att menyer och länkar är tydliga och väl synliga.
Snabb laddningstid: En långsam webbplats kan leda till att besökarna lämnar din webbplats och söker efter en annan. Välj därför ett tema som har optimerats för snabb laddningstid.
Professionellt utseende: Ditt tema bör ge en professionell och tillförlitlig känsla för att övertyga besökarna om att dina webbkurser är av hög kvalitet.
SEO-vänlighet: Se till att välja ett tema som är SEO-vänligt och ger dig möjlighet att optimera din webbplats för sökmotorer.
Kompatibilitet: Se till att ditt tema är kompatibelt med de plugins och verktyg du vill använda på din webbplats för att marknadsföra dina webbkurser och samla feedback från dina kursdeltagare.
Genom att välja ett tema som uppfyller dessa aspekter kan du bygga en webbplats som är övertygande, lätt att använda och ger ett professionellt intryck för dina besökare.
Dags för att fylla webbsidan med innehåll. Den ska naturligtvis ha en inledande text. Det blir som vanligt – jag ber ChatGPT om hjälp.
Jag ger ChatGPT följande uppdrag:
”Formulera en inledande text för min webbsida som beskriver de problem som upplevs av kursdeltagare när de genomgår webbkurser som inte har någon strategi för hur deltagarna får feedback.”
ChatGPT är som vanligt hjälpsam och kommer med följande förslag
Välkommen till vår webbplats, där vi fokuserar på att erbjuda webbkurser med en tydlig strategi för feedback till våra kursdeltagare. Vi förstår hur frustrerande det kan vara för dig som kursdeltagare att inte få den feedback du behöver för att utvecklas och förbättra dina färdigheter. Många webbkurser saknar en väldefinierad feedbackstrategi, vilket leder till en otydlig och förvirrande kursupplevelse. Utan rätt feedback riskerar du att fastna i en kurs utan att riktigt förstå vad som förväntas av dig och vad du behöver förbättra för att uppnå dina mål.
Vi tror på att ge våra kursdeltagare verktygen för att lyckas, och en av dessa verktyg är en tydlig och konsekvent feedbackstrategi. Låt oss hjälpa dig att uppnå dina mål genom att erbjuda dig webbkurser som ger dig feedbacken du behöver för att ta dina färdigheter till nästa nivå.
Jag fortsätter att be om hjälp. Denna gång ger jag ChatGPT följande uppdrag:
”Formulera en text avsedd för min webbsida som i punkter sammanfattar fördelarna med våra webbkurser. Webbkurserna har en tydlig strategi för hur kursdeltagarna får feedback genom en speciell Facebookgrupp där gruppdeltagarna ger varandra feedback. Feedback ges även med hjälp av AI och av professionella instruktörer.”
ChatGPT tar inte många sekunder på sig för att leverera följande svar:
Här är en punktlista som sammanfattar fördelarna med våra webbkurser som har en tydlig strategi för feedback:
- En dedikerad Facebookgrupp där du kan få feedback från andra kursdeltagare som tar samma kurs som du
- Feedback från professionella instruktörer som har expertis inom ämnet
- Feedback från AI som hjälper dig att identifiera vilka områden du behöver arbeta på för att förbättra dina färdigheter
- En tydlig och konsekvent feedbackstrategi som hjälper dig att förstå vad du behöver förbättra för att uppnå dina mål
- En kursupplevelse som är anpassad efter dina behov och lärandestil
- Flexibilitet att lära i din takt.
- Tillgång till kursmaterial och resurser som hjälper dig att förbättra dina färdigheter och kunskaper
- Våra webbkurser ger dig den feedback du behöver för att ta dina färdigheter till nästa nivå och hjälper dig att nå dina mål på ett effektivt sätt.
Slutligen gäller det att fylla webbsidan med innehåll.
Min tjänstvilliga ChatGPT får då följande uppdrag:
”Ge mig ett tiotal idéer om blogginlägg på min webbsida som handlar om våra webbkurser som har en unik och tydlig strategi för hur kursdeltagarna får personlig feedback på genomförda uppgifter i kursen och även andra former av framsteg när de följer våra webbkurser.”
ChatGPT svarar så här:
Här är 10 idéer till blogginlägg som kan handla om våra webbkurser med fokus på personlig feedback:
”Varför personlig feedback är avgörande för din inlärning och hur vi tillhandahåller det i våra webbkurser”
”Hur vår unika feedbackstrategi hjälper våra kursdeltagare att nå sina mål”
”Så fungerar vår AI-baserade feedbacksystem i våra webbkurser”
”Feedback från instruktörer: Hur våra professionella instruktörer ger personlig feedback till våra kursdeltagare”
”Vikten av att använda en Facebook-grupp för feedback i våra webbkurser”
”Förbättra dina färdigheter med personlig feedback: Hur vi hjälper våra kursdeltagare att identifiera sina styrkor och svagheter”
”Så hjälper vi våra kursdeltagare att använda feedback för att förbättra sin inlärning”
”Hur vår feedbackstrategi hjälper våra kursdeltagare att uppnå sina karriärmål”
”Framgångshistorier: Hur våra tidigare kursdeltagare har uppnått sina mål med hjälp av personlig feedback i våra webbkurser”
”Vad våra kursdeltagare säger om vår feedbackstrategi: Erfarenheter och feedback från tidigare kursdeltagare”.
Naturligtvis kan ChatGPT även hjälpa mig med att skriva inläggen.
Jag ber om hjälp med det första inlägget:
”Skriv ett blogginlägg med titeln ”Så fungerar vår AI-baserade feedbacksystem i våra webbkurser”
Dags för ett snabbt svar från ChatGPT:
Vår AI-baserade feedbacksystem är en av de mest unika funktionerna i våra webbkurser. Detta feedbacksystem hjälper våra kursdeltagare att förbättra sina färdigheter och prestationer genom att ge dem detaljerad feedback på sina uppgifter och framsteg under kursens gång.
Så hur fungerar det här AI-baserade feedbacksystemet? Här är en översikt:
Steg 1: Datainsamling och analys För att systemet ska kunna ge korrekt och relevant feedback, samlar det in data från olika källor, inklusive kursdeltagarens tidigare prestationer, deras svar på uppgifter och andra relevanta faktorer. Sedan analyserar systemet denna data med hjälp av olika algoritmer för att identifiera mönster och trender.
Steg 2: Feedbackgenerering Baserat på analysen genererar systemet feedback som är specifikt anpassad efter varje enskild kursdeltagares behov. Feedbacken kan vara allt från förslag på förbättringar till positiv feedback på vad som har gjorts bra.
Steg 3: Feedbackleverans Feedbacken levereras direkt till kursdeltagaren via vår online-plattform. Kursdeltagaren kan se sin feedback i realtid och använda den för att göra justeringar i sitt lärande och förbättra sina prestationer.
Det här feedbacksystemet är utformat för att vara så användarvänligt som möjligt. Det är lätt att använda, ger relevant feedback och hjälper våra kursdeltagare att förbättra sina prestationer. Dessutom är det AI-baserade systemet helt automatiserat, vilket innebär att feedback kan ges på ett effektivt sätt, vilket i sin tur leder till en bättre kursupplevelse för våra kursdeltagare.
Vi är stolta över att kunna erbjuda detta AI-baserade feedbacksystem till våra kursdeltagare, och vi tror att det är en viktig faktor i vår framgång när det gäller att hjälpa människor att uppnå sina mål.
Artiklarna blir ännu bättre om man tar hänsyn till SEO (Sökmotoroptimering). Klarar ChatGPT även detta? Ja visst.
Jag ställer följande fråga till ChatGPT:
”Hur kan jag förbättra denna artikel så att den blir maximalt sökmotoroptimerad?”
Min assistent, ChatGPT, svarar så här:
För att förbättra sökmotoroptimeringen av denna artikel kan du ta hänsyn till följande faktorer:
- Lägg till relevanta sökord: Identifiera sökord som är relevanta för ämnet i artikeln och inkludera dem i rubriker, stycken och bildtexter. Se till att använda dessa sökord naturligt och undvik att överdriva antalet gånger de förekommer i texten.
- Optimerad rubrik: Se till att din rubrik är sökmotorvänlig genom att inkludera ett av dina relevanta sökord och göra den intressant och övertygande för användarna att klicka på.
- Kvalitetsinnehåll: Skapa relevant och kvalitativt innehåll som ger användarna de svar de söker. Var noga med att skriva innehåll som är lätt att läsa, förstå och engagerande.
- Meta-beskrivning: Inkludera en relevant och övertygande meta-beskrivning för din artikel. Detta kommer att visas i sökmotorresultaten och hjälper användarna att avgöra om din artikel är relevant för deras sökning.
- Interna och externa länkar: Använd interna länkar för att länka till andra relevanta sidor på din webbplats. Använd även externa länkar för att länka till relevanta och auktoritativa webbplatser. Detta kan förbättra din trovärdighet och hjälpa till att höja din webbplatsrankning.
- Optimerade bilder: Använd relevanta och högkvalitativa bilder och se till att optimera dem med alt-attribut som beskriver bilden och inkluderar dina relevanta sökord.
- Sociala delningar: Se till att du har sociala delningsknappar på din webbplats så att användare kan dela din artikel på sociala medier. Detta kan öka din synlighet och trafik till din webbplats.
Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du öka sökmotoroptimeringen av din artikel och hjälpa den att rankas högre i sökmotorresultaten.
ChatGPT klarade sin uppgift
Visst klarade ChatGPT sin uppgift men jag tycker att artikeln blev mer än lovligt torftig och tråkig.
Jag vänder mig därför till ett annat AI-program. Jag har valt Writesonic och där kan jag få olika artikelförslag som förslag. I det programmet kan jag även variera den stil som jag önskar i språket. Jag kan till exempel välja mellan ett upphetsande, professionellt, uppmuntrande, roligt, dramatiskt, kvickt, sarkastiskt, engagerande eller kreativt språk.
På det här sättet kan jag fortsätta att ta hjälp av AI i punkt efter punkt. Den här boken skulle bli rätt tråkig om jag skulle skriva ut ChatGPT:s svar på alla frågor jag ställer. Det jag redovisar här är bara några exempel på svar.
ChatGPT är ett fantastiskt hjälpmedel men vi får samtidigt vara noga med att inse och ta hänsyn till risker och nackdelar.
Tycker du att detta är intressant? Du kan läsa mer i AI för mindre företag – helt ny bok!
Klicka här för mer information